Стан Балуха у кримському СІЗО дедалі погіршується – правозахисники

Стан Балуха у кримському СІЗО дедалі погіршується – правозахисники

Укрінформ
Стан здоров'я незаконно засудженого в окупованому Росією Криму українця Володимира Балуха погіршується. 

Про це повідомила юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Дар'я Свиридова під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні всі хвороби, які були, загострилися. Це, по-перше, питання з травленням, питання щодо серцевих нападів, на які він вже неодноразово скаржився", - сказала Свиридова.

В свою чергу голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник поінформувала, що Українська Гельсінська спілка з прав людини подала 2 скарги в Європейський суд з прав людини на незаконне засудження Балуха.

"Сьогодні по всіх фактах фальсифікації доказів, незаконного переслідування по справі Володимира Балуха, щодо його незаконного позбавлення волі, незаконних обшуків в будинку вже подано 2 скарги до ЄСПЛ Українською Гельсінською спілкою", - зазначила Скрипник, додавши, що спілка вважає Балуха в'язнем сумління, а його переслідування пов'язує лише з незгодою із встановленою в Криму владою.

Читайте також: Правозахисники нарахували два десятки людей, які "цькують" Балуха в Криму

За словами голови правління Центру інформації про права людини Тетяни Печончик, правозахисники і надалі будуть вести боротьбу за звільнення незаконного засудженого Балуха.

"Окрім того, що ми й надалі відправлятимемо позови до ЄСПЛ, для нас дуже важливо, щоб тут, на материковій Україні, прокуратурою АР Криму здійснювалося розслідування переслідування українського громадянина і притягнення до відповідальності винних. Важливо, щоб Україна включила до санкційних списків всіх російських громадян, які причетні до переслідування Володимира Балуха, а також підтримувала його родину, яка стала заручниками цієї ситуації”, - сказала вона.

Печончик наголосила на важливості того, щоб весь світ знав про переслідування українських громадян в Криму. “Сьогодні ми розішлемо відкриті звернення до Посольств США, Канади, Євросоюзу, Швейцарії, Норвегії, Японії, Автралії та інших зі списками осіб, що причетні до переслідування Балуха, і будемо просити встановлення персональних санкцій щодо цих осіб", - повідомила вона.

Правозахисники встановили, що до кримінального переслідування Балуха причетні близько 20 осіб, зокрема співробітники ФСБ Віктор Палагін і Сергій Воронін.

Наразі, за словами правозахисників, Балух перебуває в СІЗО міста Сімферополя, де він очікує оскарження незаконного вироку.

Як повідомляв Укрінформ, 4 серпня кримчанина Володимира Балуха в окупованому Криму засудили до 3 років 7 місяців колонії.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-