За проблеми кримчан візьметься Рада нацбезпеки - Джемілєв

За проблеми кримчан візьметься Рада нацбезпеки - Джемілєв

Укрінформ
Рада нацбезпеки і оборони України найближчими днями розгляне ситуацію, що склалася на Херсонщині у прикордонних з тимчасово анексованим Росією Кримом районах, та наявні на сьогодні проблеми жителів півострова.

Про це поінформував у понеділок лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв на прес-конференції в Херсонській облдержадміністрації,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми тут розглядали питання отримання освіти нашими співвітчизниками, які зараз знаходяться в умовах окупації, ситуацію переміщених осіб, які змушені були після окупації залишити півострів, а також ситуацію у прикордонних районах. Ця поїздка була ініційована нами самими, але вона узгоджена як з президентом країни, так і з Радою національної безпеки і оборони. За результатами проведених зустрічей, отриманої інформації, ми підготуємо аналітичну довідку, яка буде розглянута Радою національної безпеки і оборони найближчими днями, і будуть прийняті відповідні рішення", - розповів Джемілєв.

Читайте також: Президент призначив нового постпреда в Криму

За його словами, було отримано негативну інформацію щодо явищ, які відбуваються у прикордонних з Кримом районах, а також щодо вирішення проблем кримчан. "Особливо в області, скажімо, видачі паспортів. Тут явні елементи корупції, а також беззаконня щодо цих осіб (жителів Криму - ред.)", - наголосив Джемілєв. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-