Президент призначив нового постпреда в Криму

Президент призначив нового постпреда в Криму

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко призначив Бориса Бабіна постійним представником глави держави в Автономній Республіці Крим.

Про це повідомляється на сайті Президента.

“Призначити Бабіна Бориса Володимировича постійним представником Президента України в Автономній Республіці Крим”, - йдеться в документі.

Іншим указом Порошенко звільнив Наталію Попович з посади постійного представника Президента України в АРК.

Читайте також: Нацрада хоче "запустити" ще два телеканали на Крим

“Звільнити Попович Наталію Костянтинівну з посади постійного представника Президента України в Автономній Республіці Крим за одноразове грубе порушення трудових обов’язків”, - йдеться в указі від 15 серпня.

Порошенко наголосив, що відновлення суверенітету України над окупованим Росією Кримом є одним з першочергових завдань  української влади.

"Особливий акцент Президент зробив на юридичному захисті державних інтересів в окупованому Криму. Мова йде про конфісковану державну власність, юридичний захист в міжнародних судах, координацію діяльності українських суб’єктів господарювання, приватних осіб, які втратили свою власність", - йдеться у повідомленні.

Глава держави закликав не затягувати з цим питанням. "Затягувати з цим не бачу ніякої можливості. З перших днів чекаю продуктивної, ефективної, державницької роботи", - наголосив Порошенко.

За даними прес-служби глави держави, сьогодні Президент під час розмови з новопризначеним представником в АРК зазначив, що прийняв відповідне кадрове рішення після перевірки діяльності постійного представництва Президента в АРК, яку він доручив провести за результатами зустрічі з уповноваженим Президента у справах кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим.

«На жаль, факти, які передавали мені громадські активісти, представники Меджлісу, значною мірою були підтверджені. Це дало підстави прийняти рішення щодо необхідних кадрових дій», - зазначив глава держави.

Він підкреслив, що Бабін має великий досвід і професійний юридичний фах, зокрема із міжнародного права. 

За словами Порошенка, Бабін проявив себе з найкращої сторони під час роботи в Міністерстві юстиції в правозахисній сфері, в тому числі у співпраці з Європейським судом з прав людини і в питанні захисту прав переселенців.

«Разом з тим вважаю, що в структурі постійного представництва Президента України в Автономній республіці Крим має бути окрема посада з відповідним статусом, щоб питання захисту прав кримськотатарського народу залишалося його першим пріоритетом. Тому доручив підготувати зміни до указу, яким затверджується положення про Представництво Президента в Криму, де ми покладаємо ці обов’язки на першого заступника», - підкреслив глава держави.

 Порошенко підписав розпорядження про призначення Ізета Гданова на посаду першого заступника постійного представника Президента України в Криму.

Глава держави наголосив, що представник Президента в Криму братиме участь в робочій групі із деокупації півострова.

«Відновлення українського суверенітету над тимчасово окупованим українським Кримом є одним із наших перших завдань», - підкреслив Порошенко.

У свою чергу присутній на зустрічі голова Меджлісу зауважив, що особисто знає Бабіна та зазначив, що він є знаним правником, який займається багатьма питаннями Криму. Чубаров побажав новому постійному представнику Президента в Криму та його першому заступнику успішної роботи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-