Генштаб перевіряє інформацію про затриманого у Криму

Генштаб перевіряє інформацію про затриманого у Криму "українського диверсанта"

Укрінформ
Генштаб Збройних сил України перевіряє інформацію щодо особи так званого "українського агента", затриманого в окупованому Криму.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Генштабу.

"Інформація наразі перевіряється", - сказали у відомстві.

Як повідомлялося, за даними російських ЗМІ, ФСБ РФ 12 серпня затримали українця Геннадія Лимешка під час нібито спроби пошкодити лінію електропередачі в районі траси Судак - Новий світ. Як стверджують у російській спецслужбі, у затриманого нібито виявлено та вилучено дві тротилові шашки типу "200" із запальною трубкою ЗТП-50, механізм для приведення у дію вибухового пристрою, гранату РГД-5 з вкрученим запалом, ємності із запальною сумішшю, ручну пилу (для підпилювання дерев'яних опор лінії електропередачі) і цифровий фотоапарат "для документування диверсійної діяльності і подальшого звітування про неї перед кураторами Служби безпеки України".

Читайте також: ФСБ затримала в Криму українця за підозрою в "диверсіях"

У російській ФСБ також заявили, що Лимешко раніше проходив службу у зоні АТО на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній із військових частин Збройних сил України, 9 серпня 2017 прибув до Криму, де, “відповідно до завдання СБУ, повинен був скоїти низку протиправних дій”.

Як зазначила речник СБУ Олена Гітлянська в ефірі “112”, в СБУ вважають черговою провокацією Росії затримання "українського диверсанта" в окупованому Криму.

"Російська ФСБ вдалася до чергової провокації, повідомивши про затримання у Криму нібито «агента СБУ». На жаль, мені нічого невідомо, хто це", - сказала Гітлянська.

Вона зауважила, що СБУ наразі не знає подробиць щодо особи затриманого.

У спецслужбі вважають, що подібні фейкові новини потрібні російським спецслужбам для залякування населення півострова.

“На фоні погіршення життя кримчан, ФСБ знову запускає "заїжджену платівку", намагаючись звинуватити Україну та її правоохоронні органи у своїх власних бідах та проблемах у Криму”, - йдеться у заяві СБУ.

У російській ФСБ заявили, що Лимешко раніше проходив службу у зоні АТО на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній із військових частин Збройних сил України, 9 серпня 2017 прибув до Криму, де, “відповідно до завдання СБУ, повинен був скоїти низку протиправних дій”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-