ФСБ затримала в Криму українця за підозрою в

ФСБ затримала в Криму українця за підозрою в "диверсіях"

Укрінформ
ФСБ Росії заявляє про нібито запобігання вчиненню в анексованому Криму диверсій на об'єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова і затримання "агента Служби безпеки України".

Про це повідомляє у вівторок "Інтерфакс".

"Управлінням ФСБ Росії по республіці Крим і Севастополю в ході оперативно-розшукових заходів затриманий агент Служби безпеки України в Херсонській області, направлений у Крим для здійснення диверсійних актів. 12 серпня Геннадій Лимешко затриманий співробітниками органів ФСБ при спробі пошкодити лінії електропередач в районі траси Судак-Новий світ", - стверджують у ФСБ Росії.

Читайте також: ФСБ Росії похвалилася, що врятувала Москву від смертників ІДІЛ

Як запевняють в російській спецслужбі, у затриманого нібито виявлено та вилучено: дві тротилові шашки типу "200" із запальною трубкою ЗТП-50, механізм для приведення в дію вибухового пристрою, граната РГД-5 із вкрученим запалом, ємності з горючою сумішшю, ручна пила (для подпилювання дерев'яних опор лінії електропередачі) та цифровий фотоапарат "для документування диверсійної діяльності і подальшого звіту про неї перед кураторами Служби безпеки України".

Як повідомляється, Лимешко - уродженець Харківської області, "раніше проходив службу в так званій зоні АТО на посаді старшого розвідника глибинної розвідки в одній з військових частин збройних сил України, 9 серпня 2017 року прибув у Крим, де, згідно з завданням СБУ, повинен був здійснити ряд протиправних дій".

У ФСБ Росії також стверджують, що перед "українським агентом" було поставлено ряд завдань: "привести в непридатний для експлуатації стан лінію електропередачі Судак - Новий світ в цілях припинення (обмеження) подачі споживачам електроенергії (забезпечує електропостачання Судак та прилеглих населених пунктів з населенням понад 50 тис. осіб); знищити (пошкодити шляхом підпалу) лісові масиви в районі Судак - Рибаче - Алушта; створити умови для обвалу гірських порід з метою перекриття автомобільної траси Судак - Новий світ; підпалити один з об'єктів комунального господарства в селищі Рибаче".

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня 2016 року ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Влада України заперечує російські звинувачення на адресу українців і називає їх провокацією російських спецслужб.

Російські спецслужби заявляють, що Євген Панов і Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала здійснити теракти на об'єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

Заарештований Захтей розповідав адвокатам, що після затримання його жорстоко катували, зокрема електричним струмом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-