ФСБ Росії похвалилася, що врятувала Москву від смертників ІДІЛ

ФСБ Росії похвалилася, що врятувала Москву від смертників ІДІЛ

Укрінформ
Федеральна служба безпеки Росії заявила про затримання в Московському регіоні терористів «Ісламської держави», які планували влаштувати серію вибухів у Москві.

Про це повідомляє в понеділок Інтерфакс.

«ФСБ Росії в результаті проведення оперативно-розшукових заходів у Московському регіоні припинена діяльність терористичної групи, що мала намір вчинити серію терактів у місцях масового скупчення людей, у тому числі на об'єктах транспорту і великих торговельних майданчиках Москви з використанням терористів-смертників і вибухових пристроїв великої потужності», - заявили в понеділок у центрі громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ.

У спецслужбі підкреслили, що «встановлені і в результаті спецоперації затримані члени терористичної групи, серед яких: куратор підготовки злочину - емісар забороненої в РФ міжнародної терористичної організації «Ісламська держава», фахівець з виготовлення вибухових пристроїв і два терористи-смертники».

Читайте також: У Стамбулі затриманий бойовик ІДІЛ зарізав поліцейського

За даними ФСБ, терористична група складалася з громадянина Росії і трьох громадян держав центральноазіатського регіону.

У ФСБ додали, що в Підмосков'ї виявлена і знешкоджена лабораторія з виробництва вибухових речовин і вибухових пристроїв.

У спецслужбі зазначили, що теракти, які готувалися, організовані ватажками ІДІЛ, які знаходяться в Сирії, «у тому числі Назаровим Т.М. і Ширінджоновим В.М. - керівником школи підривників ІДІЛ, які перебувають у міжнародному розшуку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-