Справа 26 лютого: окупанти перенесли суд через неготовність прокурора

Справа 26 лютого: окупанти перенесли суд через неготовність прокурора

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд Сімферополя на тиждень переніс судове засідання у «справі 26 лютого» через те, що сторона звинувачення не встигла підготуватися до суду.

Про це повідомив кримський адвокат Едем Семедляєв, передає Крим.Реалії.

Семедляєв сказав, що наступне засідання призначили на 10.00 год. 18 серпня.

1 серпня підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму відхилив апеляційні скарги адвокатів двох фігурантів «справи 26 лютого» і залишив Алі Асанова й Мустафу Дегерменджі під домашнім арештом до 7 жовтня.

Під домашнім арештом Дегерменджі й Асанов перебувають із 6 квітня. Раніше обвинувачені перебували в Сімферопольському СІЗО.

Читайте також: Крим: 76-річному активісту дали 10 діб адміністративного арешту

2015 року на півострові почали судити групу кримськотатарських активістів за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля стін будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Їх звинувачують в участі в масових заворушеннях.

Пізніше суд розділив «справу 26 лютого» на дві: окремо – щодо одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова, Мустафи Дегерменджі, Ескендера Кантемірова, Талята Юнусова, Ескендера Емірвалієва, Арсена Юнусова й Ескендера Небієва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-