Джелялов розповів про обшук у кримськотатарського активіста

Джелялов розповів про обшук у кримськотатарського активіста

Укрінформ
Російські силовики під час сьогоднішнього обшуку в будинку кримськотатарського релігійного активіста Умера Емірамзаєва в смт Кіровському примусили його підписати якийсь папір.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов 

“Як відомо, сьогодні у смт Кіровське був здійснений обшук у релігійного діяча Умера Емірамзаєва. Обшук почався десь о 8.00 і закінчився близько 11.00. Величезна кількість представників силових структур, багато з них у масках, фактично увірвалися в дім, де проживає Умер Емірамзаєв і його сім’я, вели себе досить грубо, не показали документів і не пояснили, з якою метою проводиться обшук... При обшуку було вилучено два планшети, стаціонарний комп’ютер і ноутбук. За словами активістів, у той час, коли Умер Емірамзаєв був у дуже хворобливому стані (а мати його каже, що після недавньої операції на головному мозку він часто сам не пам’ятає, що робить) йому підсунули якийсь папір, який він підписав. Також підпис співробітники силових структур вимагали у його дружини, але вона відмовилася будь-що підписувати, після чого на її адресу прозвучали погрози”, - розповів Джелялов.

Читайте також: Кримському татарину, до якого прийшли з обшуком окупанти, викликали "швидку"

Він також додав, що через погане самопочуття Умера до нього довелося викликати швидку, а згодом - і відвезти до лікарні.

Джелялов висловив думку, що сьогоднішній обшук у Емірамзаєва, швидше за все, був потрібен для посилення тиску і залякувань кримських татар, які займають активну громадянську позицію і не погоджуються з тим, що відбувається в Криму.

Фото: ghall.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-