Судилище Умерова: окупанти не схотіли залучити до справи кримську резолюцію ООН

Судилище Умерова: окупанти не схотіли залучити до справи кримську резолюцію ООН

Укрінформ
У середу на засіданні підконтрольного РФ "суду" у справі Ільмі Умерова захист просив залучити до справи резолюції ООН щодо ситуації з правами людини у Криму, проте у задоволенні клопотання відмовили.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила Айше Умерова. 

"У нім (клопотанні. - Ред.) йдеться про необхідність залучення до матеріалів справи резолюції ООН грудня 2016 року "Ситуація у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)". Зачитав (адвокат Еміль Курбедінов. - Ред.) основні витяги із цієї резолюції, де йдеться про окупацію, агресію, про зобов'язання Росії та міжнародне право, про політично мотивовані переслідування, про утиск прав журналістів та активістів і т.д. Суд відмовив, бо нібито в тексті цієї резолюції немає обставин, що мають значення у цьому судовому розгляді", - написала дочка Умерова.

Вона уточнила, що "у дуже схожій справі Миколи Семени, якого судять по цій же статті, цю резолюцію трохи раніше залучили".

Читайте також: Правозахисники опублікували звіт про порушення прав людини у Криму

Крім того, повідомляє Умерова, "суд" не задовольнив також клопотання адвокатів про проведення повторного перекладу на російську мову відеозапису інтерв'ю з Ільмі Умеровим, на підставі якого побудовані усі звинувачення. 

Як відомо, на одному із останніх засідань "суду" у справі Умерова похибки "дослівного перекладу" його промови, що стала основою для звинувачення у закликах до порушення територіальної цілісності РФ, помітив навіть так званий суддя.

У той же час "суд" залучив до справи клопотання адвоката Едема Семедляєва про залучення до матеріалів кримінальної справи довідки медичної комісії про привласнення Умерову 3-ої групи інвалідності.

Нагадаємо, російська влада після виступу Ільмі Умерова на телеканалі АТR із заявою про те, що Крим - це Україна, звинуватили його у "закликах щодо здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ, скоєних із використанням засобів масової інформації та інформаційно-телекомунікаційних мереж (включаючи мережу Інтернет)". Кримінальна справа була порушена 12 травня 2016 року.

Фото: facebook.com/ayshe.umerova

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-