В Укрінформі презентували комікси про хранителів історії Криму і звільнення його від темних сил

В Укрінформі презентували комікси про хранителів історії Криму і звільнення його від темних сил

Фото
Укрінформ
У вівторок в Укрінформі презентували четвертий номер українських коміксів "Охоронці країни", що розповідають про віртуальний півостров Керем і його відважних воїнів, покликаних зберегти скарби і артефакти своєї країни.

Про це повідомляє кореспондент агентства.

"Комікси про півостров "Керем" - це спроба відсунути міф про те, що Крим - якийсь Таврійський край з грецькою історією. Це спроба говорити про корінний народ Криму", - сказала на презентації коміксів перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

За її словами, історія з окуповании Кримом, перетворення його на мілітаризовану зону і військову базу Російської Федерації, не залишає ілюзій на дотримання там гуманітарних і соціальних прав людей.

"На жаль, ситуація в Криму сьогодні не залишає ілюзій - це фактично мілітаризована зона, це військова база Російської Федерації, де на гуманітарні і соціальні сегменти життя практично зважають. Останній випадок, коли мешканця Севастополя Еміля засудили до 1 року і 3 місяців колонії через його пост у Facebook - ще одне свідчення того, що ні про жодний прояв свободи говорити в Криму неможливо", - заявила Джапарова.

Вона зазначила, що серія коміксів про Крим - це один з каналів комунікації з окупованим півостровом і спроба використати "сучасні інструменти" у культурній дипломатії України.

Читайте також: Площа виноградників в анексованому РФ Криму скоротилася втричі

Як підкреслила Джапарова, перший випуск 2-го сезону графічної новели "Охоронці країни" присвячений "звільненню Криму від темних сил". Це вже четверта з десяти запланованих серій у рамках організованого Міністерством інформполітики проекту "Охоронці країни". Його автори - дизайнер і продюсер Леонід Краснопільський та автор текстів Ігор Роговий. Перші три випуски (1-й сезон) були присвячені війні на Донбасі. У кримському сюжеті до героїв Кия, Хорива, Щека і Либіді додаються мудрець Мустафа, Аскер (воїн - з кримськотатарської) і дівчина Джаніке, яка має здібності обганяти найпрудконогіших скакунів.

Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-