Площа виноградників в анексованому РФ Криму скоротилася втричі

Площа виноградників в анексованому РФ Криму скоротилася втричі

Укрінформ
В окупованому Криму площі виноградників скоротилися втричі і складають близько 30 тисяч га.

Про це повідомляє "Крим.Реалії"

"Традиційно площі виноградників у Криму досягали 100 тисяч гектарів, але на сьогодні ця цифра скоротилася майже втричі і складає близько 30 тисяч гектарів", - повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на так званого голову "комітету з аграрної політики, екології та природних ресурсів" підконтрольного Росії парламенту Криму Ігоря Буданова. 

Окупаційна влада, розоривши виноградарство, хоче "відродити галузь і повернути їй колишні масштаби". Для цього, вважають вони, "необхідно вирішити низку проблемних питань, як на федеральному, так і на регіональному рівнях". 

Читайте також: Виноробню "Чизай" визнали однією з кращих в Європі

"З урахуванням значущості виноградарсько-виноробницької галузі не лише для Криму, але і для усієї Росії, регулювати діяльність виноробницьких підприємств необхідно окремим профільним законом", - вважають у так званій держраді Криму.

Як повідомив Буданов, необхідні пропозиції для Держдуми розроблені, "проте на цьому етапі документи потребують обговорення і внесення пропозицій від працівників галузі".

Як відомо, після російської анексії винороби Криму стикнулися з проблемами, пов'язаними з переходом галузі під російську стандартизацію. Крім того, фахівці вимушені займатися врегулюванням проблем, пов'язаних з оформленням документів на майно та земельні ділянки, роботою на орендованому устаткуванні, розширенням понятійного апарату виноробницької продукції, отриманням субсидій кримськими виноробницькими підприємствами, використанням води, конкретизацією вимог до марочних вин та багатьма іншими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-