Тимчук: Вкравши Крим, Путін намагається пов'язати крадіжкою якомога більше людей

Тимчук: Вкравши Крим, Путін намагається пов'язати крадіжкою якомога більше людей

Укрінформ
Ухвалення поправок до федерального закону, який створює механізм "пробачення" боргів жителів Криму українським банкам, робить усіх, хто скористається цим правом, заручниками путінського режиму.

Про це написав у Фейсбуці керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Ухвалення вказаного "закону" РФ ставить жителів Криму у дуже двозначну ситуацію. Вкравши Крим, Путін намагається пов'язати крадійством якомога більше людей. Чимало кредитів узяли представники малого й середнього бізнесу, який внаслідок російської окупації опинився на межі розорення. Скориставшись "пробаченням", вони стають заручниками путінського режиму. Окрім цього, "пробачення кредитів" у Криму дуже обрадує росіян від Калінінграду до Владивостока. За даними Об'єднаного кредитного бюро Росії, банки РФ у 2016 р. видали 26 млн нових кредитів на суму понад 3 трлн руб. Середня сума кредитів готівкою становила 102 тис. руб., іпотека - 1,6 млн руб., автокредити - 730 тис. руб. Понад 1,6 млн громадянам РФ у 2016 р. було заборонено виїзд за кордон через борги по кредитах", - написав Тимчук. 

Він так само зазначив, що "пробачення боргів" для кримчан додасть популярності російській владі. 

"На цьому фоні подарунок у розмірі до 5 млн. руб. жителям Криму дуже зворушить усіх російських позичальників і напевно додасть популярності російській владі. Аналіз реакції у російських соцмережах показав, що росіяни вже, м'яко кажучи, не розуміють. Завдання українських активістів - щоб якомога більше жителів запоребрика дізналося про кредитне щастя, що звалилося на Крим, і повеселилося разом з кримчанами", - уточнив Тимчук. 

За його словами у списанні боргів особисто зацікавлений зрадник Володимир Констянтинов, власник компанії "Консоль", що називає себе "спікером Держради Республіки Крим". Він заборговував українським банкам більше мільярда гривень у цінах 2014 р. (частина боргів була у валюті). Раніше Констянтинов "прощав" свої борги банкам за допомогою російських "судів", а тепер у його розпорядженні буде "закон".

Як повідомлялося, у п'ятницю Держдума Росії прийняла у другому читанні поправки до закону про погашення боргів кримчан перед українськими банками (422-ФЗ).

Читайте також: Росія вигадала, як дозволити кримчанам не платити борги українським банкам

Згідно із законом, вимагати погашення боргу можуть тільки акредитовані при Фонді захисту вкладників російські компанії, які придбали борги в українських банків. На даний момент у ФЗВ акредитовано чотири компанії, вони скупили понад 1 млрд крб. боргів кримчан перед українськими банками.

Правки до закону передбачають, що сам Фонд захисту вкладників перейде у розпорядження проросійської окупаційної влади Криму, при цьому Агентство зі страхування вкладів, яке зараз володіє ФЗВ, повинне буде перерахувати до фонду 1,5 млрд крб. невитраченого майнового внеску. У Криму й Севастополі вже готують регіональний проект.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-