Уряд ФРН неохоче коментує «кримську ситуацію» із Siemens

Уряд ФРН неохоче коментує «кримську ситуацію» із Siemens

Укрінформ
Німецькі офіційні органи намагаються уникати коментарів на тему скандалу з поставками до анексованого Криму турбін німецького концерну Siemens AG.

На офіційні запити кореспондента Укрінформу у федеральний уряд, Міністерство закордонних справ та Міністерство економіки та енергетики ці відомства «кивали» один на одного.

«Ті виклади ситуації, які з'являються в останні дні в різних ЗМІ, ми не можемо коментувати. Тут ми не робимо ніяких припущень», - відповіли, зокрема, в Мінекономіки.

Читайте також: Siemens має 45,7% акцій компанії РФ, що встановлювала його турбіни у Криму - Reuters

Там додали, що «санкційний режим ЄС діє, і завдання компанії - дотримуватися чинного закону про санкції».

При цьому зазначили, що відповідальність за перевірку конкретних випадків несе в Німеччині митниця. Для отримання більш детальної інформації у відомстві порекомендували зв'язатися безпосередньо з компанією. У Мінекономіки ФРН також нагадали, що за переговори по темі санкцій ЄС проти Росії у зв'язку Кримом і Севастополем у федеральному уряді відповідає Міністерство закордонних справ.

Читайте також: Siemens обіцяє судиться через поставки своїх турбін до Криму

У МЗС кореспондента відправили за коментарями в Міністерство економіки та енергетики.

Тим часом сам концерн у понеділок «відхрестився» від того, що поставки здійснені з його відома, заявивши, що дізнався «з надійних джерел» про те, що дві турбіни були доставлені з Тамані на півдні Росії в Крим «проти його волі».

«Такі дії являють собою явне порушення контрактів на поставку продукції Siemens, які чітко забороняють нашому клієнту поставки в Крим», - йдеться в прес-релізі.

Підприємство обіцяє подати в суд на «відповідальних осіб», а також запобігти додаткові поставки і домогтися повернення турбін в Тамань, куди вони були направлені. В іншому випадку воно наполягатиме на скасуванні угоди.

Крім того, керівництво підприємства проведе розслідування серед всіх своїх партнерів в Росії з метою недопущення подальших поставок обладнання та надання послуг у порушення експортного режиму. Про це німецьке підприємство письмово повідомило російське ЗАТ «Интеравтоматику», в якому має 45,7% акцій.

«Siemens категорично наполягає на повному дотриманні всіх обмежень з експортного контролю щодо себе, а також своїх партнерів і клієнтів», - підкреслюють у компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-