Клименко розповів ООН про заборону на освіту українською в окупованому Криму

Клименко розповів ООН про заборону на освіту українською в окупованому Криму

Укрінформ
Після захоплення Росією Криму тисячі українців, які проживають на півострові, не можуть повноцінно користуватися своїм правом на освіту через дискримінаційну політику окупаційної влади, яка забороняє навчання українською.

Про це в своєму виступі на 35-й сесії Ради ООН із прав людини заявив постійний представник України при Відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Юрій Клименко.

"Постійний представник повідомив, що після окупації Російською Федерацією АР Крим тисячі українців, які проживають на півострові, не можуть повноцінно користуватися своїм правом на освіту у зв’язку з дискримінаційною політикою окупаційної влади, яка забороняє навчання українською мовою", - повідомляє прес-служба Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві.

У своєму виступі Клименко, реагуючи на ідею, викладену в доповіді спецдоповідача з питання про право на освіту, наголосив, що розвиток неформальної освіти не може слугувати виправданням для урядів, які не спроможні виконати свій обов’язок забезпечити право кожної людини на формальну освіту.

Поінформовано також, що урядом України ухвалено рішення про спрощення процедури вступу мешканців окупованого Криму та ОРДЛО, підконтрольних незаконним збройним формуванням, до вищих навчальних закладів на підконтрольній українському уряду території нашої держави.

У виступі Клименка зверталася увага спецдоповідача та міжнародної спільноти до рішення Міжнародного суду ООН про запобіжні заходи у рамках позову України проти РФ, які зобов’язують Росію, серед іншого, забезпечити можливість навчання в окупованому Криму українською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-