Чорногорія заборонила в'їзд 149 громадянам РФ та України через анексію Криму

Чорногорія заборонила в'їзд 149 громадянам РФ та України через анексію Криму

Укрінформ
Чорногорія вирішила заборонити в’їзд до країни 149 громадянам Росії та України, причетним до анексії Криму.

Про це повідомляє сайт B92.

"Чорногорія таким чином обмежує "в'їзд і розпорядження майном і активами осіб, які несуть відповідальність за активну підтримку політики, що підриває територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України"", - йдеться у повідомленні.

Уряд Чорногорії підтвердив місцевим ЗМІ, що список громадян, яким заборонений в'їзд у країну, формується на підставі рішення Європейської ради.

Як зазначається, серед осіб, яким заборонений в'їзд до Чорногорії - віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев, президент Чечні Рамзан Кадиров, російський олігарх Костянтин Малофєєв, заступник генерального секретаря політичної партії "Єдина Росія" Сергій Железняк.

Наприкінці квітня стало відомо, що діючому прем'єр-міністрові Душко Марковичу, екс-прем'єру і лідеру Демократичної партії соціалістів Мило Джукановичу, спікеру чорногорського парламенту Івану Брайовичу, а також ряду чорногорських політиків заборонено в'їзд до Росії. Їх внесли у санкційний список РФ через одностороннє приєднання Чорногорії до антиросійських санкцій.

В чорному списку також 46 депутатів чорногорського парламенту, які голосували за вступ до НАТО: "Список містить мінімум 70 осіб". У ньому знаходяться близькі до влади бізнесмени й глави великих чорногорських компаній. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-