Україна надала Євросуду додаткові докази в справі про окупацію Криму

Україна надала Євросуду додаткові докази в справі про окупацію Криму

Відео
Укрінформ
Міністр юстиції Павло Петренко анонсував, що на наступному тижні буде презентація низки додаткових доказів у справі анексії Криму, яку розглядає Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Можу сказати однозначно, що з тими доказами, які ми подали по Криму, всі ті розповіді тої сторони (Росії – ред.), що у них це була підтримка кримського народу і що нічого не готувалося, і що "зелені чоловічки" - це були ополченці тощо, – це повна брехня, яка спростовується нашою позицією. Тому іде дуже інтенсивна робота на "юридичній війні". І я переконаний, що за нами успіх", – сказав Петренко.

За його словами, докази української сторони спростовують позицію РФ Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) по справі щодо анексії Криму.

"Ми маємо хороші новини Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). Туди Україна подала вже додаткові пояснення по суті у справі про Крим. Дуже багато доказів було подано і я можу анонсувати, що на наступному тижні буде презентація низки доказів, які ми встановили спільно з колегами із різних правоохоронних органів, і будуть свідки, які зголосилися вийти в публічну площину і дати інформацію для українських громадян по тих фактах, які ми зараз відправили до ЄСПЛ", - наголосив Петренко.

Раніше Петренко розповідав, що Євросуд розглядає кілька позовів України: перший позов - щодо окупації Криму; другий - Донбас, за хронологією за лютий-вересень 2014 року; третій - теж Донбас, осінь 2014 року - до кінця 2015 року; четвертий - діти-сироти, яких викрали проросійські терористи і вивезли до Росії; п'ятий позов охоплює події з кінця 2015 плюс перша половина 2016 року. Мін'юст обіцяв також подати позов до ЄСПЛ через обстріл Авдіївки (кінець 2016 - початок 2017 року).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-