Один з

Один з "кримських диверсантів" пішов на угоду зі слідством - журналіст

Укрінформ
Один із фігурантів справи "кримських диверсантів" Дмитро Штибліков уклав досудову угоду зі слідством, яке, у свою чергу, стверджує, що "диверсанти" збиралися висадити в повітря телевежу, електростанцію і склад паливно-мастильних матеріалів на території військової частини.

Про це в Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

"Фігурант справи "кримських диверсантів" Дмитро Штибліков уклав досудову угоду зі слідством. Це означає, що він співпрацює із слідством, його справа розглядатиметься окремо і в особливому порядку без вивчення доказів вини, яку він, виходить, визнав. За версією ФСБ, "диверсанти" хотіли висадити в повітря вежу телемовлення, електростанцію і склад паливно-мастильних матеріалів на території військової частини, очевидно там, де Штибліков працював комірником", - написав Наумлюк.

За даними журналіста, укладення Штибліковим досудової угоди, яка означає окреме проведення судового розгляду, без вивчення доказів, випливає з постанови "Київського районного суду" Сімферополя про продовження терміну тримання під вартою іншого фігуранта справи Володимира Дудки.

Слідство, як повідомив Наумлюк російському виданню "Медиазона", просило продовжити арешт Дудки до 8 липня, в тому числі для того, щоб «виконати з обвинуваченим Штибліковим Д.А. вимоги, передбачені Главою 40.1 КПК РФ".

У цій главі йдеться про "особливий порядок ухвалення судового рішення при укладенні досудового договору про співпрацю", відзначив журналіст.

Як повідомлялося, "диверсанти" Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов і Володимир Дудка були затримані співробітниками ФСБ у Севастополі 9 листопада минулого року. Пізніше силовики опублікували відеозаписи, на яких Штибліков і Бессарабов визнають себе "українськими розвідниками". До Штиблікова, на відміну від інших фігурантів справи, не зміг потрапити жодний незалежний адвокат.

Фото: forpost-sevastopol.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-