Окупанти продовжили арешт

Окупанти продовжили арешт "кримським диверсантам" ще на два місяці

Укрінформ
Затриманим кримчанам Володимиру Дудці, Дмитрові Штиблікову та Олексію Бессарабову, яких звинувачують у підготовці "диверсій" на території Криму, "суд" Сімферополя продовжив арешт ще на два місяці, до 8 липня.

Про це повідомляє у Facebook Кримська правозахисна група.

"Постанови про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою севастопольцям 2 травня 2017 року винесла "суддя" Ольга Кузнєцова", - йдеться в повідомленні.

Як стало відомо Кримській правозахисній групі (КПГ), засідання проходили в малій залі суду, розрахованій на 5-6 присутніх.

Родичі Штиблікова приїхали до суду із Севастополя, щоб підтримати Дмитра. Іншої можливості побачити кримчанина у сім'ї Штиблікова немає.

Родичі повідомили КПГ, що адвокат за призначенням привів до суду двох людей, які, на думку родичів, навмисне зайняли місця для відвідувачів. Адвокат представив їх своїми помічниками і наполягав, щоб вони були присутні на засіданні. Слідчий підтримав адвоката. У результаті не всі родичі Штиблікова змогли бути присутніми у залі суду, проте сам адвокат не залишився на оголошення рішення суду. Незалежного адвоката у Дмитра Штиблікова, як і раніше, немає, зазначають правозахисники.

Родичі Дудки повідомили КПГ, що Володимир схуднув та змарнів. Напередодні суду Володимира Дудку у СІЗО відвідав представник російського омбудсмена. Родичі сподіваються, що тепер зможуть передати у СІЗО Володимирові, у якого після затримання загострилося відразу декілька хронічних захворювань, необхідні ліки.

Як повідомляв Укрінформ, у ФСБ Росії заявили, що 9 листопада 2016 року затримали в окупованому Севастополі "українських диверсантів" Дмитра Штиблікова, Олексія Бессарабова та Володимира Дудку, які нібито планували диверсійні акції на стратегічних об'єктах Криму.

Представник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко спростував цю інформацію, заявивши, що "українських диверсантів" у Криму немає, а ФСБ Російської Федерації вводить громадськість в оману.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-