Нацрада оголошує конкурс на цифрове ТБ на окупований Крим

Нацрада оголошує конкурс на цифрове ТБ на окупований Крим

Укрінформ
Нацрада з питань ТБі радіомовлення вирішила оголосити конкурс на багатоканальне (цифрове ефірне) мовлення з використанням 50 ТВК (стандарт DVB-T2) у селищі Чонгар Херсонської області, а також затвердила конкурсні умови.

Про це повідомляється на сайті Нацради

"Національна рада ухвалила рішення про затвердження конкурсних умов і оголошення конкурсу на мовлення з використанням радіочастотного ресурсу у стандарті DVB-T2 у с. Чонгарі Херсонської області. Цілодобове мовлення 5 програм буде організоване на 50 телевізійному каналі з потужністю 1 кВт. Територія розповсюдження програм - с. Чонгар Херсонської області, м. Джанкой, м. Красноперекопськ і Джанкойський, Красноперекопський  райони Автономної Республіки Крим", - йдеться у повідомленні.

На конкурс виставляються п’ять місць у локальному цифровому мультиплексі, оператором якого є ТОВ «Телемережі України», яке збудувало телерадіовежу в Чонгарі для мовлення на окупований Крим. Потужність цифрового передавача – 1 кВт.

За словами члена Національної ради Сергія Костинського, цей проект не є комерційним, адже "тут немає жодного зиску для телеканалів". "Але це є державницький патріотичний проект", який "буде індикатором щодо патріотизму українських загальнонаціональних каналів", - зауважив він.

Костинський закликав усі українські телеканали взяти участь у конкурсі, щоби всі п’ять місць у телевізійному 50 ТВК були зайнятими, і "мешканці північного Криму отримували сигнал у стандарті DVB-T2 та мали доступ до українського телебачення не тільки через супутник, а й через ефірне наземне цифрове мовлення". У зв’язку з тим, що Україна досить давно розпочала цифрове мовлення, населення Криму забезпечене сет-топ-боксами, тож у Криму є кому приймати український сигнал і є кому дивитися українське телебачення, сказав він. Крім цього, зауважив Костинський, цифровий сигнал практично неможливо буде заглушити.

Він також повідомив, що нині вивчається технічна сторона питання збільшення висоти вежі у с. Чонгарі зі 150 до 200 м, що значно збільшить територію охоплення сигналом.

 Зазначений проект, створений і реалізований Національною радою спільно з Міністерством інформаційної політики і Херсонською облдержадміністрацією, забезпечує максимально ефективне мовлення на територію анексованого Криму.

Як повідомляв Укрінформ, у січні 2017 року було завершено будівництво телевежі в Чонгарі. У лютому 2017 року зі 150-метрової телевежі почалася трансляція цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі. 17 березня відбулося офіційне відкриття телекомунікаційної вежі в Чонгарі. 24 березня член Нацради Костинський повідомив, що для запуску цифрового телевізійного мовлення на півострів потрібно 3-4 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-