"Ялтинський форум" окупантів: прокуратура закликала МЗС попередити іноземців

Укрінформ
Прокуратура АРК звернулася до МЗС щодо сприяння попередженню порушення законодавства України у зв’язку із запланованим проведенням в окупованому Криму так званого Міжнародного економічного форуму в м. Ялта.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим. 

"Зокрема, прокуратура звертає увагу на можливості інформування представництв іноземних країн про дотримання вимог чинного законодавства України щодо порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї іноземців та про юридичну відповідальність, яка може настати у випадку недотримання порядку перетину адміністративного кордону", - інформує наглядове відомство.

В прокуратурі підкреслили, що Генеральна Асамблея ООН у резолюції (68/262 від 27 березня 2014 року) підтвердила територіальну цілісність України у межах міжнародно визнаних кордонів і закликала всі держави не визнавати будь-яких змін статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя й утримуватися від усяких дій та кроків, які можна було б тлумачити як визнання будь-якої такої зміни статусу (пункти 1 і 6).

"Зважаючи, що організаторами Форуму виступають незаконно утворений орган – "Уряд Республіки Крим" та Фонд "Ялтинського Міжнародного економічного форуму" при підтримці Адміністрації Президента Російської Федерації, участь у такому заході офіційних іноземних представників може розглядатися як визнання останніми зміни статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та легітимності окупаційного режиму", - резюмували в прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-