Чубаров: Ми говоритимемо із кримчанами трьома мовами

Чубаров: Ми говоритимемо із кримчанами трьома мовами

Укрінформ
Із відкриттям телекомунікаційної вежі на Чонгарі із кримчанами, які живуть в окупованому Росією Криму, Україна говоритиме трьома мовами - кримськотатарською, українською та російською.

Про це заявив у п'ятницю під час витсупу на урочистій церемонії відкриття цієї телекомунікаційної вежі голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми не маємо (зараз - ред.) іншої можливості, крім тієї, як з материкової України говорити з власним народом рідною мовою. Для нас це дуже важливо. Ми будемо говорити з українськими людьми в Криму трьома мовами - кримськотатарською, українською та російською", - сказав Чубаров.

Він також висловив сподівання, "що будуть знайдені прийнятні для сторін формули, аби з цієї вежі у повній мірі мовили на Крим і телеканал ATR, і Радіо Мейдан, і Радіо Лідер та інші".

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня поблизу с. Чонгар Херсонської області за участі міністра інформаційної політики Юрія Стеця, міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша, голови Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Рефата Чубарова, голови Нацради з питань телерадіомовлення Юрія Артеменка, а також члена Нацради Сергія Костинського та голови Херсонської облдержадміністрації Андрія Гордєєва офіційно відкрито телекомунікаційну вежу, побудовану для організації українського мовлення на територію окупованого Криму. Наразі на цій вежі три передавачі вже мовлять на півострів - це "Українське радіо", "Радіо Крим.Реалії" і "Херсон FM".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-