Стратегію інформаційної реінтеграції Криму обговорили з Меджлісом - МІП

Стратегію інформаційної реінтеграції Криму обговорили з Меджлісом - МІП

Укрінформ
У рамках розробки Стратегії інформаційної реінтеграції Криму радник міністра інформаційної політики Юлія Каздобіна провела консультації з представниками Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це інформує у понеділок, 13 березня, прес-служба МІП.

Під час зустрічі Каздобіна наголосила, що стратегія має стати координаційним механізмом для співпраці влади та громадянського суспільства.

"Україна сьогодні відходить від радянської традиції інформування та переходить до системи побудови стратегічних комунікацій. Це означає, що держава має чути громадянське суспільство та співпрацювати з ним у прийнятті та впровадженні рішень", - зазначила радник.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголосив, що має бути чітке усвідомлення, чим є державна інформаційна політика. На його думку, важливо розуміти, що повноваження держави та її можливості впливати на публічний інформаційний простір часто є обмеженими. Учасники зустрічі погодилися, що відсутність чітко сформульованої державної політики щодо Криму в деяких сферах становить значний виклик для ведення інформаційної політики.

Говорячи про завдання стратегії, Каздобіна наголосила, що напрацювання механізмів реалізації Стратегії, а також наявність відповідних людських і фінансових ресурсів є передумовою того, щоб документ не став декларативним.

Серед іншого учасники зустрічі обговорили можливі шляхи співпраці між державою та ЗМІ з метою збільшення присутності теми Криму в публічному інформаційному просторі. Заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв порушив питання необхідності фінансової підтримки регіональних кримських ЗМІ, адже вони є важливим каналом донесення інформації до окупованої території.

За результатами зустрічі учасники домовилися продовжити діалог у процесі написання та втілення стратегії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-