Єльченко розповів про ще один потужний важіль тиску на Москву

Єльченко розповів про ще один потужний важіль тиску на Москву

Укрінформ
Невиконання Росією резолюції Генеральної асамблеї щодо Криму, яка передбачає допуск на територію окупованої півострова спостерігачів ООН у сфері прав людини, створить ще один потужний важіль тиску на РФ.

Про це заявив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко в інтерв'ю "Апострофу".

"Це вже не просто ідея, це рішення - резолюція Генеральної асамблеї від минулого року, якою створено механізм моніторингу за дотриманням прав людини в Криму з боку країни-окупанта. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін був у Женеві на відкритті сесії Ради ООН з прав людини, виступав з цього питання, мав зустріч з Верховним комісаром ООН з прав людини, і вони домовилися про те, що буде робити система ООН для того, щоб виконати цю резолюцію", - сказав Єльченко.

Він зазначив, що перший крок - це допуск спостерігачів ООН у сфері прав людини на територію Криму. За словами Єльченка, якщо Росія такого дозволу не дасть, а таку логіку дій можна передбачити, то з'явиться ще один потужний важіль тиску на Росію за відмову виконувати рішення Генеральної асамблеї.

"Так, вона голосувала проти цієї резолюції, але схвалена резолюція, і це ігнорувати неможливо", - підкреслив постпред України в ООН.

16 листопада 2016 року Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію України в Криму, в якій Росія називається державою-окупантом. Документ підтримали 73 країни, при цьому Білорусь намагалася її заблокувати.

Резолюція закликає Росію пропустити спостерігачів ООН на півострів для моніторингу дотримання прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-