На адмінкордоні з Кримом іде

На адмінкордоні з Кримом іде "радіодуель" - Костинський

Укрінформ
На адмінкордоні з Кримом іде "дуель" між радіостанціями, які мовлять з території материкової України і радіостанціями з окупованого півострова.

Про це в коментарі Крим.Реаліям сказав член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

"На адмінкордоні у нас відбувається "радіодуель". І вона проходить за правилами, які ми встановлюємо. З їхніх (російської влади Криму — ред.) ініціатив видно, що вони не мають ресурсів. І все, що вони можуть, - це встановити по передавачу", - сказав член Нацради.

Він також додав, що мовлення з території Красноперекопська і Джанкоя здійснювалося й раніше, і охоплювало певну частину Херсонської області.

"Зі свого боку ми встановили першу вежу на Чонгарі, збільшуємо вежу в Чаплинці. Це дозволить нам поширити мовлення на територію Криму. Ми мовимо на Крим, на більшу територію, ніж вони можуть вести мовлення на Херсонську область, тому що у нас більш потужні передавачі і на адмінкордоні стоїть вежа. Протягом цього року питання щодо мовлення окупантів на Херсонщину ми намагатимемося вирішити. Це нам допоможе зробити закон "Про особливий режим мовлення", - прокоментував Костинський.

Раніше депутат Держдуми Росії Руслан Бальбек повідомив, що в Криму запустили радіомовлення на південь Херсонської області.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 27 грудня 2016 року видала ліцензії чотирьом радіостанціям, які зможуть вести мовлення на Крим. Ними стали Українське радіо (суспільне мовлення), місцева херсонська радіостанція, кримськотатарське радіо "Meydan", "Радіо кримських громад".

Ліцензію для мовлення Радіо Крим.Реалії в FM-діапазоні на частоті 105.9 на територію Криму отримала громадська організація "Радіо кримських громад".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-