Росія планує розгорнути в окупованому Криму ЗРК

Росія планує розгорнути в окупованому Криму ЗРК "Бук" - ЗМІ

Укрінформ
Російський військово-морський флот розгорне в окупованому Криму зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) "Бук". 

Про це повідомляють "Известия".

"У штабі Чорноморського флоту "Известиям" розповіли, що принципове рішення про розміщення "Буків" у Криму вже прийнято. Нові ЗРК надійдуть на озброєння 1096-го зенітно-ракетного полку в Севастополі", - йдеться в повідомленні.

Там також зазначається, що на думку експертів, "Буки" разом із зенітно-ракетними системами С-300 і С-400 повітряно-космічних сил Росії у разі потреби повністю закриють небо над анексованим півостровом і Чорним морем. 

Як стверджується в публікації, ЗРК призначені для захисту наземної інфраструктури, а також кораблів, суден і підводних човнів Чорноморського флоту РФ.

"Бук-М2" вражає літаки і безпілотники на відстані від 3 км до 45 км. А крилаті і балістичні ракети - на дальності до 20 км і висоті 25 тис. м", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, саме із зенітно-ракетної установки "Бук" у липні 2014 року було збито літак Boeing-777 авіакомпанії "Малайзійські авіалінії" рейсу МН-17 над селом Грабове Донецької області з території, контрольованої сепаратистами. В результаті цієї трагедії загинули 298 людей - усі пасажири і екіпаж. За кількістю жертв ця авіакатастрофа стала найбільшою в історії України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-