Чубаров вважає, що Україна запізнилася зі стратегією деокупації Криму

Чубаров вважає, що Україна запізнилася зі стратегією деокупації Криму

Укрінформ
Україна запізнилася зі створенням єдиної стратегії деокупації Автономної Республіки Крим.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров (фракція БПП) журналістам перед початком міжнародного форуму "Крим в умовах окупації: наслідки для України та світу", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такої узгодженої стратегії в Україні, на жаль, немає. Є розуміння, в якому напрямку треба просуватись", - сказав Чубаров.

За його словами, можна наводити багато причин і факторів, адже одразу після окупації Криму розпочалися трагічні події на сході України, "розпочалася відверта війна вже на материковій Україні, війна Росії проти України".

 "Але тепер, дійсно, вже три роки пройшло і Україна не лише вистояла, Україна укріплюється. І тут вже можна говорити, що ми вже запізнилися зі стратегією, ми багато говоримо", - підкреслив Чубаров.

Він наголосив, що з 2015 року треба було виходити на розв'язання цієї глобальної кризи разом з партнерами України, взаємопов'язуючи події на сході України з Кримом. 

"На жаль, нам нав'язали інший напрямок і Україна пішла по цьому напрямку", - наголосив Чубаров.

Голова Меджлісу зауважив, що не можна відокремлювати проблему Донбасу і Криму.

"Зараз маємо якомога скоріше виходити на єдину формулу відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, включаючи АРК і місто Севастополь", - підкреслив Чубаров.

Як повідомляв Укрінформ, 25-26 лютого в Києві відбувається міжнародний форум з нагоди Дня спротиву окупації Криму Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-