Україна має переглянути законодавство щодо окупованого Криму - активісти

Україна має переглянути законодавство щодо окупованого Криму - активісти

Укрінформ
Україні варто переглянути законодавство щодо окупованого Криму, оскільки деякі закони та постанови діють проти України та кримчан в цілому.

На цьому наголосила член Меджлісу кримськотатарського народу Гаяна Юксель під час прес-конференції "Крим. Три роки окупації", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"...Україні варто змінювати законодавство. Не може бути у складі однієї держави окупованої території, вільної економічної зони і пролобійованого закону про торгівлю з цими територіями. Крим не може розглядатися як вільна торговельна зона. Також не повинно існувати постанови, яка забороняє вивозити кримчанам особисті речі на територію України. Також постанова НБУ про визнання кримчан нерезидентами - це просто вбиває", - сказала Юксель.

Вона додала, що кримчани також стикаються з великими проблемами при перетині кордону з материковою Україною. Адже дуже часто вони навіть не можуть оформити українські документи.

"Життя продовжується, люди народжуються, одружуються і дуже часто кримчани хочуть отримати українські документи, але з цим великі проблеми. Оскільки в Україні вимагають лише українські довіреності та документи, не розуміючи, що на півострові їх оформити неможливо", - зазначила Юксель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-