Цензура в окупованому Криму: сайт

Цензура в окупованому Криму: сайт "Історична правда" заблокований

Укрінформ
Редакція сайту історичної тематики "Історична правда" звернулася до правозахисних організацій через протиправне обмеження його роботи в окупованому Росією Криму.

Про це йдеться у заяві редакції сайту від 24 січня.

"Днями редакція "Історичної правди" отримала численні підтвердження, що в окупованому Росією Криму доступ до нашого сайту був обмежений. У більшості випадків під час спроби зайти на сайт монітори комп’ютерів показують помилку "403 (Заборонено!)", - йдеться у заяві.

Як зазначають у редакції, введення обмежень доступу до "Історичної правди" відбулося навіть не через рішення Роскомнагляду, "яким часто намагаються надати подібним протиправним обмеженням свободи слова вигляду законності". "Виглядає, що це відбулося через негласну заборону, і кримські провайдери імітують помилку недоступності сайту. Редакція "Історичної правди" не отримувала від окупаційної влади жодних повідомлень, попереджень або вимог", - зазначається у заяві.

У редакції також повідомили, що користувачі сайту неодноразово інформували, що проблеми із доступом до сайту почалися влітку 2016 року.

"Ми усвідомлювали, що "Історична правда" є незручним ресурсом для прихильників диктатури, для тих, хто вважає, що "розпад СРСР – це найбільша геополітична катастрофа ХХ століття", хто виправдовує злочини тоталітаризму тим, що "Сталін – це ефективний менеджер". Така тиха заборона сайту є лише черговим доказом того, що цензура в Криму набирає обертів і будь-яка позиція, що не збігається з позицією офіційної пропаганди, потрапляє під заборону", - підкреслюється у заяві.

Редакція "Історичної правди" назвала такі дії обмеженням свободи слова та права вільного доступу до інформації. Вони, на думку редакції видання, є протиправними і неприйнятними.

"Ми публічно звертаємося до національних та міжнародних правозахисних організацій з проханням вплинути на урядові установи Росії для зняття усіх заборон і обмежень для доступу до нашого сайту в окупованому Росією Криму", - підсумовується у заяві редакції "Історичної правди".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-