Чубаров: Ватажки «Л/ДНР» для Путіна «відпрацьований матеріал»

Чубаров: Ватажки «Л/ДНР» для Путіна «відпрацьований матеріал»

Укрінформ
Лідери угруповань «ЛНР» і «ДНР» Ігор Плотницький і Олександр Захарченко прибули до Криму, «щоб отримати чергові інструкції з Кремля» на запрошення «Русской общины Крыма», а не підконтрольної Кремлю «влади» півострова.

Про це «Крым.Реалии» сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров.

«Це не перший візит бандитів, які курируються Москвою, до Криму. Хтось з терористів сказав, що близько двох тисяч кримчан воювали на території «ЛНР» і «ДНР», але ми-то пам'ятаємо, що перші групи бандитів на території Криму формувалися під керівництвом Гіркіна-Стрєлкова, одного з тих, хто організував напад і захоплення державних будівель у Криму в лютому 2014 року», - нагадав Чубаров.

Він зазначив, що приїзд ватажків угруповань відбувся на запрошення «Русской общины Крыма», але не підконтрольних Кремлю влади півострова і не керівництва Росії, таким чином, офіційні російські органи намагаються дистанціюватися від представників угруповань «ЛНР» і «ДНР», вважає Чубаров.

«Обидва терористичні лідери - відпрацьований для Росії матеріал, з ними не можна вже вітатися на території самої Росії, при цьому вони можуть бути корисними як виконавці жахливої витівки Кремля. Цих терористів запрошує до себе не кримська окупаційна влада, оскільки це теж може забруднити Москву, а запрошує «Русская община Крыма», яка виступила провідником так званої «російської весни» у Криму», - додав голова Меджлісу кримських татар.

Напередодні російські ЗМІ повідомили про візит лідерів угруповань «ЛНР» і «ДНР» до Криму. Передбачається, що візит Плотницького і Захарченка приурочений до святкування 363-ої річниці Переяславської Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-