Слободян розповів про українця, затриманого ФСБ на адмінмежі з Кримом

Слободян розповів про українця, затриманого ФСБ на адмінмежі з Кримом

Укрінформ
Державна прикордонна служба України підтверджує інформацію ФСБ про затримання громадянина України на адмінкордоні з окупованим Кримом.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби - прес-секретар Олег Слободян, інформує "Крим.Реалії".

"Ця ситуація була 5 січня. Цей громадянин, швидше за все, мав заборону на в'їзд на територію Російської Федерації. Він загубив паспорт або отримав на законних підставах документ, але на інші настановні дані. Відповідно, підстав для затримання цього громадянина у нас ніяких не було, а в ході фільтраційних заходів, можливо, представники російської влади на окупованій території встановили те, що цьому громадянинові закритий в'їзд на територію Російської Федерації і він вже потім зізнався, що отримав паспорт на чужі настановні дані", - зазначив Слободян.

Він додав, що Держприкордонслужба України продовжує перевірку за цим фактом. Проте можливості отримати дані про подальшу долю затриманого від представників прикордонслужби на території анексованого півострова немає.

Як повідомлялося, сьогодні російські ЗМІ з посиланням на прикордонників окупованого Росією Криму повідомили про затримання 5 січня громадянина України, який нібито змінив прізвище, щоб потрапити на півострів. Зазначалося, що 43-річний житель Херсонської області показав паспорт, дані якого "частково" співпадали з даними особи, в'їзд якій на "територію Росії" заборонено.

Після анексії Росією Криму в 2014 році між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-