У Росії не знайшлося бажаючих будувати залізницю до Керченського мосту

У Росії не знайшлося бажаючих будувати залізницю до Керченського мосту

Укрінформ
Терміни реалізації проекту будівництва Керченського мосту в аннексированный Крим ризикують бути зсунутими .

Вже другий конкурс з вибору генпідрядника на будівництво залізничних підходів до мосту зірвався через відсутність заявок, пише "КоммерсантЪ".

Повторний конкурс на розробку робочої документації та будівництво залізничних підходів до Керченського мосту визнаний таким, що не відбувся, повідомляється на сайті держзакупівель. Ціна контракту - 16,9 млрд руб., термін виконання - листопад 2019 року.

Підходи маютьі бути побудовані до листопада 2019 року за 16,9 млрд руб., але в галузі вважають, що ціну занижено. Якщо конкурс не відбудеться і в першому кварталі 2017 року, то для здачі проекту в строк можуть знадобитися "адміністративні рішення", відзначають аналітики.

В середині грудня Росжелдор оголосив повторний конкурс на розробку документації і будівництво. Термін подачі заявок починався 12 грудня і завершувався минулої п'ятниці, але заявки так і не надійшли. У Мінтрансі виданню повідомили, що терміни робіт з будівництва підходів залишаються незмінними, фінансування заплановане з 2017 року. Джерела "Ъ" кажуть, що основною проблемою є низька вартість контракту.

Глава "Infoline-Аналітика" Михайло Бурмістров згоден, що ціна не забезпечує високої маржинальності, проект "надзвичайно відповідальний і складний через високу сейсмічну активність, а виконавець з високою ймовірністю підпаде під санкції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-