З кримськими татарами в СІЗО поводяться як зі смертниками - адвокат

З кримськими татарами в СІЗО поводяться як зі смертниками - адвокат

Укрінформ
До кримського татарина, підозрюваного в причетності до організації "Хізб ут-Тахрір", ставляться, як до смертника у "довічній" колонії і погрожують застосуванням фізичної сили.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав адвокат Еміль Курбедінов.

"Мені пригадується вчорашній день, коли Теймура Абдуллаєва з закритими очима, закрутивши руки за спину, в позі, як водять смертників в "довічних" колоніях, призвели ознайомлюватися з призначенням психіатричної експертизи", - написав кримський адвокат.

За словами Курбедінова, Теймур встиг передати йому, що "спецназ ФСБ возить їх як колоди, лежачи на підлозі в автобусі", а якщо при цьому поворухнешся "погрожують застосуванням фізичної сили".

Він також зазначив, що в кабінеті слідчого завжди присутній спецназ ФСБ.

"Слідчий, при мені, сказав Теймуру, щоб він швидко зі стільця не вставав, а то з хлопцями (спецназом - ред.) жарти погані", - повідомив адвокат.

За всіма цими фактами, він підготував скаргу у так званий Верховний суд Криму.

"Очікуємо у Верховному суді засідань за скаргами на арешти", - написав Курбединов.

Як повідомлялося, 5 грудня Київський районний "суд Сімферополя продовжив арешт трьом фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»: Теймуру Абдуллаєву, Айдеру Саледінову і Рустему Ісмаїлову, які були затримані 12 жовтня після обшуків у п'яти мусульманських сім'ях. Всього в той день були затримані п'ятеро кримських татар, яких обвинувачують в участі у забороненій в Росії організації «Хізб ут-Тахрір»: Рустем Ісмаїлов, Узаїр Абдуллаєв, Теймур Абдуллаєв, Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-