Адвокатам Умерова не дали копії лінгвістичної

Адвокатам Умерова не дали копії лінгвістичної "експертизи"

Укрінформ
У понеділок в окупованому Криму сімферопольський "суд" відмовив адвокатам заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова у наданні копії висновку лінгвістичної експертизи в його кримінальній справі.

Про це заявив адвокат Умерова Еміль Курбедінов у відео, розміщеному на його сторінці в Facebook.

"Сьогодні скарга адвокатів Ільмі Умерова на дії слідчого з приводу того, що він нам не видає копію експертизи, звичайно ж не була задоволена судом. На цьому засіданні крім того, що не передбачений кримінально-процесуальним кодексом такий обов'язок слідчого, нічого слідство пояснити не змогло", - повідомив Курбедінов.

За його словами, ні слідство, ні прокуратура не змогли навести переконливі аргументи і підстави для відмови адвокату в праві ознайомитися з головним документом обвинувачення - висновком лінгвістичної експертизи, що "істотно порушує право Ільмі Умерова на захист".

Як повідомив Курбедінов, мета заборон на видачу копії експертизи - створення перешкод для захисту Умерова.

"Все лише для того, щоб створити нам будь-які перешкоди. Це усталена практика на території Криму", - повідомить адвокат, уточнивши, що документи потрібні "для того, щоб надалі всі дії оскаржити в ЄСПЛ та інших міжнародних інстанціях".

Як повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму порушується ще одна кримінальна справа проти Ільмі Умерова. 16 грудня Умерова викликали на допит у ФСБ, де його повідомили про проведення чергової дослідчої перевірки щодо відеозапису, на якому, за версією слідства, він виступав з питаннями, що стосуються Криму, Росії і України.

ФСБ РФ Умерова вже звинувачують за ч.2 ст. 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до вчинення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за висловлювання в інтерв'ю про те, що Крим - це Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-