Усе, що робить Семена за комп'ютером, знімають на відео для справи - адвокат

Усе, що робить Семена за комп'ютером, знімають на відео для справи - адвокат

Укрінформ
Половина кримінальної справи кримського журналіста Миколи Семени - це просто відеозйомка його роботи за комп'ютером. 

Про це на прес-конференції в Києві заявив його російський адвокат Андрій Сабінін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Половина його кримінальної справи - це оперативна зйомка того, що відбувається на екрані комп'ютера. Тобто, ось ви сидите, працюєте з комп'ютером, а вас бачать. Навіть зараз я з ним листуюся, а це бачать", - заявив Сабінін.

Адвокат зазначив, що доказом обвинувачення в закликах до порушення територіальної цілісності країни, тобто в злочині за частиною 2 статті 280 КК РФ з максимальним терміном покарання 5 років, є сумнівна лінгвістична експертиза. 

"У справі, за великим рахунком, два докази, один з яких, за великим рахунком, можна не враховувати - це так звана авторознавча експертиза, яку чекали 4 місяці, яка практично встановила авторство статті, чого він сам не заперечував. Не готовий сказати, як у вас, але у нас зараз з екстремізмом борються не юристи, а лінгвісти. Це дуже велика російська проблема. Будь-який екстремізм у нас зараз проходить через руки людей з філологічною освітою, лінгвістичною спеціалізацією, які встановлюють у висловах в ЗМІ, висловах в Інтернеті наявність словесних висловів, які слідчим судом можуть бути встановлені як такі, що закликають до екстремізму", - пояснив Сабінін. 

Російські правоохоронці обвинувачують кримського журналіста, співробітника «Радіо Свобода» Миколу Семену в пропаганді відторгнення Криму від РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-