Фігурантові «справи Хізб ут-Тахрір» продовжили арешт на два місяці

Фігурантові «справи Хізб ут-Тахрір» продовжили арешт на два місяці

Укрінформ
У Київському районному суді анексованого Сімферополя 5 грудня фігурантові «справи Хізб ут-Тахрір» Арсену Джеппарову продовжили термін арешту на два місяці.

Про це повідомляє Крим.Реалії

Як повідомляється, рішення щодо ще одного фігуранта справи Мусліма Алієва ще не прийнято.

Двох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» Арсена Джеппарова і Рефата Алімова 24 листопада перевезли до психіатричного відділення №15 у Сімферополі для проходження примусової експертизи.

17 листопада 2016 року стало відомо, що затриманого у «справі Хізб ут-Тахрір» Мусліма Алієва направили на примусову психіатричну експертизу.

Фігуранти «ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір» заарештовані вже більш як півроку. Перших чотирьох обвинувачених заарештували 11 лютого 2016 року. Найвідоміший з них - член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку. Окрім нього були затримані алуштинець Муслім Алієв і житель села Краснокам‘янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сирук.

Правозахисники вважають заарештованих ялтинців політичними в'язнями.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об'єднання усіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і говорять, що зазнають  несправедливого переслідування в Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, включивши в список 15 об'єднань, названих «терористичними».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-