Костинський:

Костинський: "Глушити" українське мовлення у Криму - зайві витрати електрики

Укрінформ
Окупаційній владі у Криму не вдасться заглушити українське мовлення, що здійснюватиметься на південні райони Херсонщини та анексований Росією півострів з нової телекомунікаційної вежі, яку побудують біля контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар".

Таке переконання висловив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Я думаю, що не вистачить телекомунікаційної інфраструктури, яка існує сьогодні в Криму. Вона не передбачена для того, щоб забезпезпечувати глушіння. Немає обладнання. І питання електроенергії - якщо вони будуть намагатися це робити, це значить, що вони будуть використовувати дефіцитний ресурс. Але вони не можуть забезпечити системного глушіння", - сказав Костинський.

За його словами, українська телекомунікаційна вежа на Чонгарі з потужністю мовлення 5 кВт буде найбільшою у цьому районі та прилеглих до нього територіях. "Щоб заглушити 5 кВт, потрібна потужність вища з того боку. А це електроенергія, це відповідні передавачі, і так далі", - зазначив Костинський.

Нагадаємо, на Херсонщині неподалік контрольного пункту в'їзду-виїзду "Чонгар" біля адмінмежі з Кримом у п'ятницю у другій половині дня відбулася урочиста церемонія початку будівництва телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українське радіо і телебачення на південні райони Херсонщини та анексований Росією Крим. Висота вежі становитиме 150 метрів, вартість безпосередньо вежі - 1 мільйон гривень, а вартість її будівництва - 500 тисяч гривень.

У суботу так званий міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку анексованого Росією Криму Дмитро Полонський заявив, що українське мовлення на територію Криму буде припинено. За його словами, "влада" Криму має достатньо технічних засобів для глушіння "не дозволеного російським законодавством" телерадіомовлення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-