Член Меджлісу заявив на Форумі ООН, що Росія хоче вижити кримських татар

Член Меджлісу заявив на Форумі ООН, що Росія хоче вижити кримських татар

Укрінформ
Член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв у суботу в Женеві на Форумі ООН із питань національних меншин Комітету з прав людини виступив із промовою, в якій детально виклав ситуацію з утисками кримських татар на анексованому Росією півострові.

Про це повідомляють Крим.Реалії.

«У порушення четвертої Женевської Конвенції від 1949 року відбувається політика заміщення населення. За нашими даними, до Криму завезено понад 120 тисяч осіб із Росії, при цьому з Криму виїхали приблизно 27 тисяч людей, які офіційно зареєструвались у компетентних органах України як внутрішньо-переміщені особи. Останній випадок – це видворення активіста кримськотатарського народу Недіма Халілова, який перебуває в Краснодарському краї й на знак протесту оголосив голодування», – сказав Барієв.

Після анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, кримськотатарських активістів і членів Меджлісу.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуваннями громадян України в анексованому Криму і звернулося до міжнародного співтовариства з проханням застосували всі можливі види правового й політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини і свободи слова, а також звільнення всіх утримуваних у РФ українських політв'язнів і заручників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-