Канадські українці висловили солідарність із кримськотатарським народом

Канадські українці висловили солідарність із кримськотатарським народом

Укрінформ
Українсько-канадська громада висловлює солідарність з кримськотатарським народом, який вшановує річницю масової депортації тоталітарним режимом Сталіна.

Про це йдеться у зверненні Конгресу українців Канади з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми приєднуємося до кримськотатарського народу у скорботі, печалі та ушануванні», - зазначили у Конгресі.

В українській організації додали, що незаконна окупація Росією батьківщини кримських татар наразила корінний народ Кримського півострова на нові репресії.

«Кримськотатарський народ, який хоробро протистоїть цій жорстокій окупації, знов став жертвою насильства, переслідувань, репресій, арештів й нападів на свої права та свободи з боку російських окупантів. Разом з усім цивілізованим світом ми засуджуємо незаконну окупацію українського Криму Російською Федерацією», - наголосили у Конгресі українців Канади.

Як повідомляв Укрінформ, в листопаді 2015 року український парламент визнав депортацію кримських татар у 1944 році актом геноциду та визначив 18 травня Днем пам’яті жертв цього злочину проти людяності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-