Духовні скріпи в дії: у Криму відроджують витверезники

Духовні скріпи в дії: у Криму відроджують витверезники

Укрінформ
В окупованому Росією Сімферополі створили робочу групу з питань створення "спеціалізованих установ для осіб, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння і не потребують медичної допомоги".

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Відповідну постанову прийнято адміністрацією міста на виконання доручення підконтрольного окупантам маріонеткового «уряду» півострова.

За даними Росспоживнагляду, алкоголіків у Росії понад 5 млн (причому, на обліку перебуває лише 1,7%), або 3,4% населення. За даними ВООЗ, Росія займає четверте місце в світі з 15,76 літрів чистого спирту на душу населення. На першому Молдова – 18,2, потім Чехія – 16,42 і Угорщина – 16,27.

«У той же час, наслідки алкоголізму в Росії значно гірші. Так, у Росії найвищий рівень смертності від алкоголю (20% всіх смертей серед чоловіків), найкоротша тривалість життя, найвищий рівень захворюваності, найвищий рівень злочинності в стані сп'яніння (35% усіх злочинів)», - наголошується в повідомленні.

За даними звіту Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), що охоплює період з 1992 по 2012 роки, Росія стала лідером за кількістю смертей (30%), так або інакше пов'язаних з вживанням алкоголю, а також за темпами зростання пияцтва серед молоді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-