Рада Європи оголосила найвищий рівень загрози свободі слова у Криму

Рада Європи оголосила найвищий рівень загрози свободі слова у Криму

Укрінформ
Рада Європи з посиланням на Комітет захисту журналістів (CPJ) присвоїла найвищий рівень загрози свободі слова в Криму у зв'язку із відкриттям російською окупаційною владою кримінальної справи проти журналіста видання "Крим. Реалії" Миколи Семени.

Про це йдеться на сайті Ради Європи.

"19 квітня 2016 року агенти ФСБ в анексованому Росією українському Криму здійснили обшук у будинку журналіста Миколи Семени (фрілансер з "Крим.Реалії" - кримського відділення Радіо Свобода), конфіскували його обладнання і ненадовго затримали для допиту в зв'язку з кримінальною справою за звинуваченнями у сепаратизмі", - йдеться у повідомленні.

Справа проти кримського журналіста увійшла до категорії "Інші акти, які спричиняють тривожний ефект на свободу медіа".

Комітет із захисту журналістів дійшов до висновку, що "кримські прокурори здійснюють нагляд за справою проти Семени".

Як повідомляв Укрінформ, так звана прокуратура Криму порушила кримінальну справу проти кореспондента "Крим. Реалії" Миколи Семени за публікацію, "в якій є висловлювання, спрямовані на порушення територіальної цілісності Росії". Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі строком на 5 років.

У Раді Європи нагадали, що цей випадок - як мінімум другий після анексії Криму, коли російська влада в Криму розпочала розслідування проти журналіста за звинуваченням у сепаратизмі.

У березні 2015 року агенти ФСБ провели обшук у будинку батьків журналістки Анни Андрієвської, яка була оголошена в розшук за "публічні заклики щодо незалежності Криму" в своїй статті в листопаді 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-