У Криму масово порушуються права людини - правозахисники

У Криму масово порушуються права людини - правозахисники

Укрінформ
Російська влада протягом двох років анексії поширює атмосферу страху і репресій в Криму.
Про це йдеться у звіті правозахисної організації Human Rights Watch.
"Через ізоляцію Криму проводити моніторинг з дотримання прав людини там дуже важко", - зазначив директор організації у справах Європи і Центральної Азії Х'ю Вільямсон.
У звіті наголошується, що від початку окупації Криму російськими військами на початку 2014 року простір для свободи слова, свободи об'єднань і ЗМІ на півострові різко скоротився. 
Так, за два роки чиновники не змогли провести результативні розслідування дій збройних угрупувань, таких як катування, позасудові страти, зникнення людей, напади і побиття кримських татар, українських активістів та журналістів.
Під приводом боротьби з екстремізмом або тероризмом влада переслідує, залякує і приймає довільні правові заходи щодо кримських татар, які відкрито виступають проти окупації Росії.
Проводилися обшуки, залякування кримських татар, закривалися кримськотатарські ЗМІ. Було заборонено проводити мирні зібрання в пам'ять таких історичних подій, як річниця депортації кримських татар.
Крім цього, люди, які не бажають приймати російське громадянство, піддаються у Криму дискримінації в отриманні робочих місць та соціальних послуг.
Правозахисники також нагадали про вимогу так званого прокурора Криму Наталії Поклонської визнати дії Меджлісу екстремістськими та заборонити його.
Переслідуються також різноманітні російські організації, які виступали проти анексії Криму.
В організації не забули і про справу українського режисера з Криму Олега Сенцова, якого російський суд на незаконних підставах засудив до 20 років позбавлення волі.
"Росія несе пряму відповідальність за збільшення числа порушень прав у Криму. Міжнародні партнери повинні підтримувати постійний тиск на Росію, щоб зупинити порушення прав людини на півострові", - резюмував Вільямсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-