Чийгоза тримають за гратами попри закінчення терміну

Чийгоза тримають за гратами попри закінчення терміну

Укрінформ
Адвокат Микола Полозов повідомив, що термін утримання під вартою Ахтема Чийгоза, призначений йому кримськими суддями-колаборантами, закінчився, але Чийгоз залишається за ґратами.

Про це захисник написав у Фейсбуці.

"Останньою ухвалою, винесеною судовою колегією, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою було продовжено Ахтему Чийгозу на строк до 8 березня 2016 р. тобто сьогодні, 9 березня 2016 р. у будь-якій нормальній країні, де є суд, Ахтем Чийгоз вже був би на свободі. Разом з тим він продовжує залишатися у Сімферопольському СІЗО без будь-якого судового рішення, як Мустафа Дегерменджі та Алі Асанов", - пише Полозов.

Він називає прізвища кримських суддів і прокурорів (судді Редько Р. В., Зіньків В. І., Соболюк М. Н., Крючков В. І., прокурори Поклонська Н.В., Домбровський А. А., Алексєєв А.С.) і уточнює, що не має жодних ілюзій щодо негайного звільнення Ахтема Чийгоза, Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі, оскільки російська влада продовжує утримувати кримських татар в якості заручників.

Але Полозов переконаний, що "широке обговорення таких жахливих порушень, як незаконне позбавлення волі, допускаються кримськими суддями, укупі з неминучими позитивними рішеннями ЄСПЛ у справі Чийгоза та інших, і, як наслідок, політичного тиску на російську владу - приведуть у кінцевому підсумку до справедливості і свободи Ахтема Чийгоза ітаінших політичних заручників у Криму".

Нагадаємо, після анексії Криму Росією на півострові російські правоохоронці почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу 26 лютого 2014 року на боці прихильників територіальної цілісності України. За даними російського слідства, через тисняву загинули двоє мітингувальників, 79 осіб отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Підсудні своєї провини не визнають і вважають цю справу політично мотивованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-