Додаткові 370 мільярдів на закупівлю озброєння: Умєров розповів про підготовку рішення Кабміну

Додаткові 370 мільярдів на закупівлю озброєння: Умєров розповів про підготовку рішення Кабміну

Укрінформ
Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що міністерство спільно з Генеральним штабом працює над рішенням Кабінету міністрів про виділення додаткових майже 370 млрд гривень на закупівлю озброєння.

Як передає Укрінформ, про це Умєров написав у Фейсбуці.

"Разом з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським постійно проводимо роботу у прифронтових регіонах. Спілкуючись на місцях з командирами бригад, саме тут найкраще відчуваються усі потреби наших військових, на які намагаємося реагувати негайно", - зазначив Умєров.

За його словами, він вивчає нові можливості підтримки підприємств українського ОПК для забезпечення логістичних потреб війська та своєчасного відвантаження необхідного озброєння.

Читайте також: До експлуатації в ЗСУ цьогоріч допустили понад 10 українських роботизованих комплексів

"Наразі, зокрема, працюємо над рішенням Кабміну про виділення додаткових майже 370 млрд грн на закупівлю озброєння", - зазначив Умєров.

Він розповів, що днями відвідав Харківський напрямок, де тривають важкі бої, утім українські захисники активно протидіють ворогу, завдаючи йому втрат у живій силі та техніці.

"Розуміємо наміри противника. Ситуацію контролюємо", - наголосив міністр.

Він заслухав доповідь по оперативній обстановці в регіоні від командирів бригад, які стримують на цьому напрямку зусилля ворога. Подякував солдатам, сержантам та молодшим офіцерам, які мужньо захищають наші позиції та знищують загарбників.

Читайте також: «Досі тривають дискусії» - Міноборони щодо роботи іноземних інструкторів в Україні

Також міністр провів продуктивну зустріч з керівництвом області та СБУ, обговорили поточну ситуацію та шляхи її покращення.

Як повідомляв Укрінформ, Умєров заявив, що Україна отримає перші поставки західних винищувачів F-16 "дуже скоро".

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-