НАТО готується відігравати набагато більшу роль у підтриманні безпеки України - Столтенберг

НАТО готується відігравати набагато більшу роль у підтриманні безпеки України - Столтенберг

Укрінформ
Північноатлантичний Альянс має посилити підтримку України на довгостроковій основі, заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, говорячи про підготовку до чергового саміту країн-членів, що відбудеться в середині липня у Вашингтоні.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у інтерв’ю Welt.

«Ми повинні гарантувати, що наше стримування і оборона мають достатні ресурси, – зазначив він. – НАТО готується відігравати набагато більшу роль у координації підтримки безпеки й військових тренувань для України».

За словами Столтенберга, це потребує «довгострокових фінансових зобов'язань, щоб поставити нашу підтримку на більш надійну й чітко передбачувану основу».

Він закликав країни НАТО надавати значно більше допомоги Україні.

«Для України ще не пізно перемогти, – пояснив він. – Ми повинні надсилати більше озброєнь і боєприпасів в Україну, включаючи системи протиповітряної оборони й далекобійну зброю».

Союзники повинні мати плани поповнення військових запасів і нарощування оборонного виробництва, додав він. «Якщо Путін доб'ється свого в Україні, то не буде безпеки в Європі, а світ у цілому стане більш нестабільним. Ми повинні стримати Росію від продовження агресії. Політика умиротворення щодо Путіна не спрацює», – наголосив Генсек.

Читайте також: Кращим підсумком саміту НАТО у Вашингтоні будуть сім Patriot та рішення США про F-16 - Зеленський

Водночас Столтенберг не підтримує ідею збивати російські ракети та безпілотники над Україною з території НАТО.

«Хоча ми посилюємо нашу підтримку самооборони України, ми не плануємо відправляти війська НАТО в Україну або поширювати на неї парасольку протиповітряної оборони НАТО. НАТО не стане частиною конфлікту», – заявив він.

Як повідомляв Укрінформ, Генсек НАТО закликав союзників зняти обмеження на використання Україною зброї для завдання ударів по військових цілях на території Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-