ФРН передала Україні додаткові танки, боєприпаси, гвинтівки та машини

ФРН передала Україні додаткові танки, боєприпаси, гвинтівки та машини

Укрінформ
Німеччина передала Україні черговий великий пакет військової допомоги, до якого увійшли танки, машини та запчастини, боєприпаси тощо.

Список оновлено на сайті федерального уряду, передає Укрінформ.

Разом із Данією в рамках спільного проєкту Бундесвер передав ще 10 основних бойових танків LEOPARD 1 A5 на додаток до переданих раніше 30, а також іще 20 кулеметів MG3 для танків і броньованих машин LEOPARD 2, MARDER і DACHS (загалом таких передано вже 158).

Також у пакеті 8,5 тисячі артилерійських боєприпасів калібру 155 мм; більш як півтора мільйона набоїв до стрілецької зброї; понад 300 штурмових гвинтівок MK 556 і 70 високоточних гвинтівок HLR 338 з 60 тис. набоїв, 11 гвинтівок CR 308, а також 400 світлодіодних ламп.

Доставлено 20 БПЛА-розвідників VECTOR із запчастинами та 34 безпілотники-розвідники RQ-35 HEIDRUN.

Окрім того, передано мостоукладальний танк BIBER із запчастинами, інженерний танк DACHS, броньована евакуаційна машина з запчастинами; 4 танки для розмінування WISENT 1 із запчастинами, 2 плуги для розмінування; 4 вантажівки Zetros.

Читайте також: У МЗС просять Данію посилити постачання Україні критично важливих озброєнь

Як повідомлялось, бюджетом ФРН передбачено на військову допомогу Україні в цьому році 7,1 млрд євро, але днями міністр оборони Борис Пісторіус запросив додатково 3,8 млрд. Рішення має бути ухвалено в червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-