На Харківщині Сили оборони проводять наступальні дії для відновлення втраченого положення - Генштаб

На Харківщині Сили оборони проводять наступальні дії для відновлення втраченого положення - Генштаб

Укрінформ
На Харківському напрямку Сили оборони зупинили російські війська і намагаються відновити втрачені позиції.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі "Україна - Укрінформ" сказав т.в.о. заступника начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Ігор Прохоренко.

«Що стосується Харківського напрямку. На цьому напрямку з 10 травня противник веде наступальну операцію з метою створення в Харківській області буферної зони. На сьогодні обстановка там стабільна, контрольована, противник зупинений, по ньому наноситься вогневе ураження, а також плануються і проводяться Силами оборони наступальні штурмові дії щодо відновлення втраченого положення", - поінформував Прохоренко.

Також, за його словами, зараз ворог веде наступальні штурмові дії на Купʼянському напрямку.

"Його ціллю є вихід до міста Купʼянськ, блокування його зі сходу та нанесення ураження Силам оборони. На цьому напрямку сьогодні противник успіху не має", - зазначив Прохоренко.

Крім того, додав він, ворог намагається прорвати українську оборону на Лиманському, Сіверському, Краматорському напрямках.

"Веде наступальні штурмові дії в напрямку Лимана та Словʼянська. Ми наносимо вогневе ураження і противник зазнає важких втрат і успіху на цьому напрямку не має. Що стосується Краматорського напрямку - тривають запеклі бої, противник веде наступальні штурмові дії західніше та південніше Бахмута, це в районі Часового Яру. А також намагається прорвати нашу оборону, вийти на східні околиці Часового Яру та закріпитися, по рубежу каналу Сіверський Донець - Донбас. На сьогодні тривають важкі бої, противник на цьому напрямку успіху не має", - сказав Прохоренко.

За його даними, зараз на напрямках південніше Бахмута, в районі Андріївки, Кліщіївки ворог намагається відновити втрачені торік позиції.

"На сьогодні він намагається відновити на цих напрямках втрачене положення, успіху не має. Наші сили на цих рубежах стійко тримають оборону, наносять вогневе ураження противнику", - сказав Прохоренко.

Читайте також: Зеленський у Харкові провів нараду про оперативну обстановку в регіоні

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генштабу ЗСУ, протягом доби на фронті відбулося 113 бойових зіткнень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-