Плетенчук: Флот України відбудовується за межами Азово-Чорноморського регіону

Плетенчук: Флот України відбудовується за межами Азово-Чорноморського регіону

Укрінформ
Флот в України є, і він планово розбудовується: зараз ці процеси здебільшого відбуваються за межами Азово-Чорноморського регіону, наприклад, у Великій Британії. 

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Навчання відбуваються за місцем знаходженням кораблів. Це дозволяє безпечно підготувати наші екіпажі і одразу пройти навчання у наших партнерів», – розповів Дмитро Плетенчук.

Він наголосив, що Україна не є країною без флоту.

«Колись так вважали наші противники, це було їхньою великою помилкою. Розбудова флоту - це завжди довготривалий і складний процес, особливо коли під час цієї розбудови треба переходити на інші системи озброєння, інші кораблі країн НАТО. Це нова для нас система корабельної служби», – зазначив Плетенчук.

За його словами, такі складні системи, як кораблі, опановуються досить довго.

Читайте також: На патрульних катерах «Ірпінь» і «Рені» підняли прапори ВМС ЗСУ

«І переозброєння кораблів відбувається так само довго, тому що корабель – це найскладніша збройна система у будь-якій армії світу. Екіпаж корабля – це кілька десятків, інколи сотень, людей, які мають працювати як єдиний механізм», – додав він.

Як повідомляв Укрінформ, екіпажі мінних шукачів «Чернігів» та «Черкаси», які національні ВМС отримали від Великої Британії, вже пройшли підготовку та несуть службу. Україна очікує ще на три кораблі, які готуються до передачі від Нідерландів та Бельгії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-