Уражений у Криму корабель «Циклон» не встиг випустити жодної ракети - Сили оборони

Уражений у Криму корабель «Циклон» не встиг випустити жодної ракети - Сили оборони

Укрінформ
Уражений Силами оборони 19 травня у тимчасово окупованому Криму російський корабель «Циклон» був новим і не встиг випустити жодної ракети.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня України Дмитро Плетенчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Планувалося 5 нових кораблів увести до складу Чорноморського флоту РФ. Фактично, це був перший з п'яти. ...Корабель був новим, він не встиг закінчити випробування, бо жодної крилатої ракети не випустив. Тобто корабель, який був рік у строю, не відстрілявся», - сказав Плетенчук.

Він зазначив, що жодного корабля проєкту, до якого належить «Циклон», немає в акваторії Чорного моря. Ракетоносій «Аскольд» раніше знищили Повітряні сили ЗСУ. Ще два кораблі - «Амур» і «Туча» - перебували в акваторії Чорного моря, але, як сказав речник, "були змушені залишити її, тож через Ростов пішли на Каспій проводити добудову та випробування". П'ятий корабель, за його словами, зараз добудовується у Таганрозі.

Читайте також: П'ять кораблів ЧФ Росії перебувають в акваторії Севастопольської бухти

Як повідомляв Укрінформ, у Генеральному штабі Збройних сил України підтвердили знищення 19 травня у тимчасово окупованому Криму російського ракетного корабля «Циклон».

Фото з сайту defence-ua.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-