Збиття модернізованих ракет РФ не відрізняється від знищення більш старих модифікацій - Євлаш

Збиття модернізованих ракет РФ не відрізняється від знищення більш старих модифікацій - Євлаш

Укрінформ
Процес збиття модернізованих російських ракет Х-101, Х-102 не відрізняється від знищення більш старих модифікацій.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

«Збиття жодним чином не відрізняється, оскільки найімовірніше, що мова йде про додавання ще однієї бойової частини за рахунок зменшення саме паливного відділу. Звичайно, що для подолання тисяч кілометрів для цих ракет тут немає необхідності, оскільки Росія їх використовує на значно менших дистанціях. Для того зараз вони збільшують бойову частину з вражаючими елементами, які можуть наносити ураження по незахищеним об’єктам, також це може бути і жива сила. Тобто коли вони атакують мирні міста, звичайно, ми розуміємо, що це спрямовано на велику кількість цивільних жертв», - зазначив Євлаш.

За його словами, ворог продовжує практику комбінованих атак по Україні і робить певні перерви для накопичення ракет для наступного удару.

Читайте також: Росія оснастила ракети Х-101 двома боєголовками - британська розвідка

«Все відбувається однаково, тобто після якихось нетривалих пауз, коли росіянам вдається накопичити свої ракетні запаси, вони вдаються до комбінованих атак. Звичайно, що це залежить від стратегічного задуму противника. В перервах ми бачимо ось такі атаки «шахедами», як сьогодні, які вони застосовують по нашим мирним містам», - відзначив речник.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 8 травня російські загарбники завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними безпілотниками. Загалом ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Підрозділи Сил оборони України в результаті протиповітряного бою 8 травня знищили 59 ворожих повітряних цілей: 33 крилаті ракети Х-101/Х-555, чотири крилаті ракети "Калібр", дві керовані авіаційні ракети Х-59/Х-69, 20 ударних БПЛА типу Shahed-131/136.

У ніч на 9 травня противник атакував 20-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із мису Чауда – Крим. В результаті бойової роботи зенітними ракетними підрозділами Повітряних Сил та мобільними вогневими групами Сил оборони України знищено 17 ударних БпЛА на Одещині.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-