Рятувальне судно РФ «Коммуна», схоже, не зазнало значних пошкоджень - супутникові знімки

Рятувальне судно РФ «Коммуна», схоже, не зазнало значних пошкоджень - супутникові знімки

Фото
Укрінформ
Російське рятувальне судно "Коммуна", яке було уражене 21 квітня у порту тимчасово окупованого Севастополя, не зазнало значних пошкоджень.

Про це повідомляє моніторингова група Телеграм-каналу "Кримський вітер", передає Укрінформ.

"Рятувальне судно "Коммуна", схоже, не зазнало значних пошкоджень. Про це свідчать супутникові знімки за 20 квітня (до ракетного удару) та 22 квітня (на наступну добу після удару)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у той же час БДК проєкту 775 та сторожовий корабель проєкту 1135 "Буревісник", що стояли поряд з "Коммуною", тепер переміщені до інших місць.

Читайте також: В Азовському та Чорному морях немає російських носіїв «Калібрів»

Повідомляється, що поруч із "Коммуною" з'явився розвідкорабель "Іван Хурс", який з кінця березня стояв у ремонті в 13-му СРЗ ЧФ у Кілен-бухті. "Іван Хурс" був пошкоджений під час ракетної атаки в ніч із 23 на 24 березня.

Раніше Укрінформ повідомляв, що 21 квітня у порту тимчасово окупованого Севастополя українськими ВМС уражено російське рятувальне судно "Коммуна".

Рятувальне судно "Коммуна" було спущено на воду ще у 1915 році і є найстарішим у складі ВМФ РФ, це єдине рятувальне судно такого класу на Чорному морі. Його призначення - глибоководні роботи, підйом підводних човнів та затонулих вантажів.

Судно пройшло модернізацію, обладнане підводним роботом Seaeye Panther Plus. Саме "Коммуна" виконувала роботи у районі знищеного ракетного крейсера "Москва". Також це судно виконувало роботи над місцем знищення ВДК "Цезарь Куніков".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-